Jdi na obsah Jdi na menu

AROMATERAPIE - síla bylin

Aromaterapie - síla bylin, která nás provází po celá tisíciletí. Lidé je využívali nejen k léčení, ale také při náboženských obřadech. Dodnes je v našem prostředí vidět a cítit v kostelích kadidlo, v Tibetu se zase rituálně pálí větvičky jalovce. Staří Egypťané měli k dispozici myrhu nebo kadidlo při balzamování. Později se byliny využívaly v kuchyni nebo parfémovém průmyslu.

Aromaterapie používá čisté esenciální oleje. Nepředstavujte si to však jako mastné oleje, ale spíše jako kapalinu, která se ředí v nosných, za studena lisovaných, olejích. O dávkování se poraďte se zkušeným aromaterapeutem, většinou se smíchá 30 ml nosného oleje a 12 kapek esenciálního oleje. Toto dávkování je vhodné pro aromamasáž, pokud chcete oleje inhalovat, postačí 4 kapky apod.

My se dnes zaměříme spíše na to, jak mohou bylinky ovlivnit naše zdraví. Zdraví fyzického těla a psychického nelze oddělit. Většina problémů vzniká ze stresu. 

Proto bychom měli začít právě tam. 

Co se týká psychických problémů, můžeme oleje rozdělit na sedativa, která nás tak trochu utlumí, sníží naši aktivitu a napětí, antidepresiva, ty nám zase posílí nervovou soustavu, povzbudí nás při únavě a vyčerpání a analgetika nám pomohou zmírnit bolest.

Jako sedativa jsou vhodné bazalka, bergamot, cypřiš, geranium, heřmánek, meduňka apod.

Jako antidepresiva můžeme využít kadidlo, borovici, cypřiš, levanduli, mátu či šalvěj.

Při bolesti nám pomůže borovice, eukalyptus, řerný pepř, geranium, kadidlo, kajeput a další.

 

 

Pokud budete chtít vyzkoušet některý z esenciálních olejů či jiných výrobků, zavolejte mi a provedeme bezplatnou a k ničemu vás nezavazující registraci či objednávku.

 

 

Aromaterapie nenahrazuje lékařskou péči.

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Provozovna

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Poslední fotografie


Fotoalbum


Archiv

Kalendář
<< říjen / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 20498
Měsíc: 2103
Den: 54